Android problems

log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : Android problems

Author Message
Profile Steve Hawker*
       
Send message
Joined: 31 Oct 12
Posts: 125
Credit: 642,670
RAC: 117
Total hours: 1,555,843
Message 2941 - Posted: 27 Apr 2015, 21:26:35 UTC

Almost all my Android smartphones are crapping out. They download Version 4 4.20 but the WUs are stuck at 0% and they run forever.

I've reinstalled nativeBOINC but that's made no difference.

They were all working fine and now they are not. It seems to have happened since or when the app was changed last month. None of my tablets are affected.

So I'm losing 168 hours a day, pretty bummed.

Aurimas
   
Send message
Joined: 13 Apr 10
Posts: 2
Credit: 1,226,531
RAC: 1,122
Total hours: 2,157,004
Message 3007 - Posted: 27 May 2015, 19:37:42 UTC - in response to Message 2941.

Same problem here.

Alessio Susi
 
Avatar
Send message
Joined: 24 May 15
Posts: 7
Credit: 246,498
RAC: 401
Total hours: 264,372
Message 3379 - Posted: 3 Nov 2015, 12:27:48 UTC

Try downloading only version 5. On my Android devices I have only version 5 WUs.
____________
From ASUS ZenFone Zoom ZX551ML
Intel Atom Z3580, quad-core 2.3GHz x86_64
4GB RAM
Android 6.0.1

Profile Steve Hawker*
       
Send message
Joined: 31 Oct 12
Posts: 125
Credit: 642,670
RAC: 117
Total hours: 1,555,843
Message 3417 - Posted: 13 Nov 2015, 23:12:08 UTC - in response to Message 3379.

Try downloading only version 5. On my Android devices I have only version 5 WUs.


Interesting suggestion.

How do I do that? There isn't a choice in the preferences.

JugNut
 
Send message
Joined: 25 Jan 13
Posts: 3
Credit: 585,927
RAC: 777
Total hours: 2,424,928
Message 3418 - Posted: 14 Nov 2015, 4:48:48 UTC
Last modified: 14 Nov 2015, 4:54:33 UTC

My first two WU's came up invalid. Any help? (1 x pie, 1 x Non pie V5 WU's)
http://wuprop.boinc-af.org/results.php?hostid=86908
Would nativeBOINC be any better?

On a Galaxy Note 4 (8 core Exynos chipset) Android 5.01

Alessio Susi
 
Avatar
Send message
Joined: 24 May 15
Posts: 7
Credit: 246,498
RAC: 401
Total hours: 264,372
Message 3419 - Posted: 14 Nov 2015, 11:21:17 UTC

Mmmmh I noticed that is not possible to choose the WuProp version in the settings, so just let BOINC run and see if the server decides what version your devices need.
____________
From ASUS ZenFone Zoom ZX551ML
Intel Atom Z3580, quad-core 2.3GHz x86_64
4GB RAM
Android 6.0.1

JugNut
 
Send message
Joined: 25 Jan 13
Posts: 3
Credit: 585,927
RAC: 777
Total hours: 2,424,928
Message 3421 - Posted: 14 Nov 2015, 14:34:38 UTC - in response to Message 3418.

Any admins about? WU prop is sending both pie & non pie WU's but both fail to validate. Is there anything else to try?

Could rooting my phone help?

I have my phone set to 70% CPU limit to cut down on some heat as i'm using 5 cores to crunch WCG. Could this be the problem? Maybe the phones running out of memory? which in turn corrupts WU prop tasks?(phone has 3GB)
Also the WU's are constantly running then suspending. I guess this is because when the CPU gets to 70% it suspends for a tick then restarts. Or is this a sign of some other problem?

Would be strange though as other projects running along side WUprop(POGS & WCG) are running and validating just fine.

http://wuprop.boinc-af.org/results.php?hostid=86908

Kevin
 
Send message
Joined: 2 May 10
Posts: 1
Credit: 404,164
RAC: 139
Total hours: 533,327
Message 3429 - Posted: 15 Nov 2015, 22:37:50 UTC

I'm having an issue that whenever my phone is unplugged (I have it set to run only when plugged in), the WU Prop workunits restart from zero. Is this standard function? Manually suspending before unplugging does not help. Doesn't matter if 3% done or 99% done, they go back to 0%. I assume I'm losing credit due to this effect.

Alessio Susi
 
Avatar
Send message
Joined: 24 May 15
Posts: 7
Credit: 246,498
RAC: 401
Total hours: 264,372
Message 3465 - Posted: 26 Nov 2015, 7:21:40 UTC

Why is it impossible to see the activity of Android devices? I have a Nexus 7 2013 Wi-Fi (6k points), LG G4 H815 (1k points), LG G4s H735 (200 points), Samsung Galaxy S3 (1k points), Samsung Galaxy S4 Mini (500 points), and other ones. Please let me know why I can't see what they have run.
____________
From ASUS ZenFone Zoom ZX551ML
Intel Atom Z3580, quad-core 2.3GHz x86_64
4GB RAM
Android 6.0.1

Profile Steve Hawker*
       
Send message
Joined: 31 Oct 12
Posts: 125
Credit: 642,670
RAC: 117
Total hours: 1,555,843
Message 3530 - Posted: 16 Dec 2015, 1:28:37 UTC - in response to Message 3465.

Why is it impossible to see the activity of Android devices? I have a Nexus 7 2013 Wi-Fi (6k points), LG G4 H815 (1k points), LG G4s H735 (200 points), Samsung Galaxy S3 (1k points), Samsung Galaxy S4 Mini (500 points), and other ones. Please let me know why I can't see what they have run.


I can see my devices that I added a long time ago. More recent ones are acting coy.

Profile Pete Broad
     
Send message
Joined: 5 Jul 10
Posts: 22
Credit: 2,544,629
RAC: 2,832
Total hours: 4,505,131
Message 3621 - Posted: 24 Jan 2016, 11:45:01 UTC - in response to Message 3530.

Why is it impossible to see the activity of Android devices? I have a Nexus 7 2013 Wi-Fi (6k points), LG G4 H815 (1k points), LG G4s H735 (200 points), Samsung Galaxy S3 (1k points), Samsung Galaxy S4 Mini (500 points), and other ones. Please let me know why I can't see what they have run.


I can see my devices that I added a long time ago. More recent ones are acting coy.


I can only see the activity on one of the four Android devices I have running. One of them was added last August and has 76k points and is not showing up. The only one that does show up is an old phone that my wife gave me with Android 2.6 running Native Boinc that's been running a couple of weeks. No big deal as the hours are being added correctly.

Pete

JLDun
 
Send message
Joined: 27 Jan 11
Posts: 1
Credit: 62,548
RAC: 28
Total hours: 83,523
Message 3697 - Posted: 4 Mar 2016, 21:48:02 UTC

Not me, but I see Some Hosts, usually running Android 5.0+, get no-pie even though it inevitably errors out, but pie runs...
____________

merko-wotb-01
 
Avatar
Send message
Joined: 1 Sep 16
Posts: 5
Credit: 21,378
RAC: 55
Total hours: 79,428
Message 4305 - Posted: 16 Oct 2016, 9:39:01 UTC

trying to add WUprop but it says the account does not exist!
____________


Post to thread

Message boards : Number crunching : Android problems


Home | My Account | Message Boards | Results


Copyright © 2017 Sebastien