WUProp tasks run forever

log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : WUProp tasks run forever

Author Message
Finrond
   
Send message
Joined: 1 Jul 11
Posts: 4
Credit: 631,164
RAC: 279
Total hours: 1,687,420
Message 6361 - Posted: 19 Nov 2018, 2:14:19 UTC

I am having an issue where my wuprop tasks will run forever or until I exit the boinc client for a few minutes and re-open. Only then will they end, upload, and receive a new task.

mmonnin
     
Send message
Joined: 22 Aug 16
Posts: 218
Credit: 738,017
RAC: 866
Total hours: 3,077,573
Message 6362 - Posted: 19 Nov 2018, 3:09:24 UTC

Hi Finrond,

It looks like this host is the one you're mentioning.
http://wuprop.boinc-af.org/results.php?hostid=138168

I can't say I've seen that before.

Profile Pete Broad
     
Send message
Joined: 5 Jul 10
Posts: 40
Credit: 5,048,494
RAC: 3,685
Total hours: 9,647,738
Message 6363 - Posted: 19 Nov 2018, 9:35:27 UTC

I've seen this when the computer or Android loses its connection to the internet, WuProp just carries on running until the connection is reestablished. Looking at your results you got over a hundred credits for one of your work units so you aren't really losing out.

Pete
____________


Finrond
   
Send message
Joined: 1 Jul 11
Posts: 4
Credit: 631,164
RAC: 279
Total hours: 1,687,420
Message 6364 - Posted: 19 Nov 2018, 12:49:54 UTC - in response to Message 6363.

That's the thing though, the internet connection is fine. I've got other hosts on the same network, no issue. And yes, I know I'm not really missing out, it's just rather bothersome to have to exit and re-open.

Finrond
   
Send message
Joined: 1 Jul 11
Posts: 4
Credit: 631,164
RAC: 279
Total hours: 1,687,420
Message 6365 - Posted: 19 Nov 2018, 12:53:44 UTC - in response to Message 6364.

That's the thing though, the internet connection is fine. I've got other hosts on the same network, no issue. And yes, I know I'm not really missing out, it's just rather bothersome to have to exit and re-open.


Actually I just thought of something. I remember now that the firewall baked into the Avast Antivirus recently decided that it was going to take over for windows firewall. I'll check to make sure it isn't blocking any connections.

Profile Pete Broad
     
Send message
Joined: 5 Jul 10
Posts: 40
Credit: 5,048,494
RAC: 3,685
Total hours: 9,647,738
Message 6366 - Posted: 19 Nov 2018, 15:11:59 UTC - in response to Message 6365.

I looked through the log of one of your long running units and it indicates a winsock 10060 error. I googled it and came up with.

"This is Winsock error 10060 which can occur for a variety of reasons. This basically means that no response (either positive or negative) was received from the remote host when the TCP connection attempt took place. One reason this may happen is because a firewall is blocking the response from the server."


Pete
____________


Finrond
   
Send message
Joined: 1 Jul 11
Posts: 4
Credit: 631,164
RAC: 279
Total hours: 1,687,420
Message 6367 - Posted: 20 Nov 2018, 16:36:56 UTC - in response to Message 6366.

I looked through the log of one of your long running units and it indicates a winsock 10060 error. I googled it and came up with.

"This is Winsock error 10060 which can occur for a variety of reasons. This basically means that no response (either positive or negative) was received from the remote host when the TCP connection attempt took place. One reason this may happen is because a firewall is blocking the response from the server."


Pete



Yep, dang avast was blocking the connection for some reason.


Post to thread

Message boards : Number crunching : WUProp tasks run forever


Home | My Account | Message Boards | Results


Copyright © 2019 Sebastien