2.36 hold an annoying network bug ?

log in

Advanced search

Message boards : Number crunching : 2.36 hold an annoying network bug ?

Author Message
Alessandro Freda
 
Send message
Joined: 29 Mar 10
Posts: 8
Credit: 1,906,041
RAC: 417
Total hours: 2,118,178
Message 466 - Posted: 17 Feb 2011, 11:55:48 UTC
Last modified: 17 Feb 2011, 11:57:40 UTC

Seems that all my PCs attached to this project start network problems after running the 2.36 tonight.

symptoms:
1) firefox show a blank page instend his home
2) BOINC cannot connect to the net
3) many others network related problems (local LAN and internet)

detaching WUprop all problem disappear.

See also BOINC logs here:
http://www.boincitaly.org/forum/boinc-helpdesk/63609-help-problema-connessione.html#63609

TJM
 
Send message
Joined: 18 Apr 10
Posts: 1
Credit: 426,633
RAC: 164
Total hours: 494,905
Message 467 - Posted: 17 Feb 2011, 13:09:20 UTC - in response to Message 466.

I have exactly the same problem. First the network slows down, then all net apps have problems starting new connections.

Profile Jeff17
       
Avatar
Send message
Joined: 28 Mar 10
Posts: 13
Credit: 1,390,916
RAC: 242
Total hours: 2,116,809
Message 468 - Posted: 17 Feb 2011, 13:10:02 UTC
Last modified: 17 Feb 2011, 13:26:22 UTC

I have seen the same problem. I did notice it is only affecting my Windows hosts; XP 32bit, Vista 32bit and Vista 64bit. My Mac and Liunx hosts seem fine, but they are running version 2.32 still.

For now I have aborted my Windows WUs and set to NNT.
____________

Profile Peciak
Send message
Joined: 18 Apr 10
Posts: 1
Credit: 77,835
RAC: 0
Total hours: 0
Message 469 - Posted: 17 Feb 2011, 16:43:31 UTC

I have exactly the same problem. The application has been uninstalled

Profile [AF>WildWildWest]Sebastien
   
Dictator
Avatar
Send message
Joined: 28 Mar 10
Posts: 1426
Credit: 310,761
RAC: 0
Total hours: 566,580
Message 471 - Posted: 17 Feb 2011, 17:18:24 UTC

I released a new version which corrects the problem

Sorry for the inconvenience
____________

Aurimas
   
Send message
Joined: 13 Apr 10
Posts: 2
Credit: 1,432,645
RAC: 163
Total hours: 2,615,474
Message 481 - Posted: 17 Feb 2011, 22:15:16 UTC

Yes, it was perfect gift for all my computers last night :\

Profile Jeff17
       
Avatar
Send message
Joined: 28 Mar 10
Posts: 13
Credit: 1,390,916
RAC: 242
Total hours: 2,116,809
Message 483 - Posted: 18 Feb 2011, 0:27:01 UTC - in response to Message 471.

I released a new version which corrects the problem

Sorry for the inconvenience


Thanks for the quick fix. Seems to be working correctly on my computers. :-)
____________

Profile aendgraend
     
Send message
Joined: 30 Mar 10
Posts: 4
Credit: 746,695
RAC: 162
Total hours: 1,409,269
Message 484 - Posted: 18 Feb 2011, 12:30:06 UTC

Thanks for the Update.

May we know, what the Problem was?

ritterm
   
Send message
Joined: 23 Jul 10
Posts: 19
Credit: 729,814
RAC: 224
Total hours: 1,325,367
Message 485 - Posted: 18 Feb 2011, 14:06:23 UTC

Yes, indeed...thanks for the quick turnaround with the new app. Is the new app also what seems to be causing hourly updates by the project? Just curious. :-)
____________

John Clark
 
Send message
Joined: 11 Dec 10
Posts: 7
Credit: 130,856
RAC: 0
Total hours: 74,077
Message 487 - Posted: 18 Feb 2011, 14:38:31 UTC

The new version certainly stopped the problems with network comms failure, but I still have slow access to web pages.

According to my router web browser page I have synchronised with the ADSL exchange DSLAm as fast as I ever have.

Could the new version have some small impact on networks still?

Pepo
Avatar
Send message
Joined: 10 May 10
Posts: 15
Credit: 55,797
RAC: 0
Total hours: 8,885
Message 492 - Posted: 18 Feb 2011, 21:53:31 UTC - in response to Message 484.
Last modified: 18 Feb 2011, 21:59:21 UTC

Pepo wrote:
aendgraend wrote:
May we know, what the Problem was?

Indeed! Why?

[edit]OK, found the message 478.[/edit]

When reviewing my 2.36 tasks' lifetime, I remember I've hat weird networking problems on exastly these times on two machines. One of them seemed to be healed (a bit) by a reboot, but not completely.

Peter


Post to thread

Message boards : Number crunching : 2.36 hold an annoying network bug ?


Home | My Account | Message Boards | Results


Copyright © 2018 Sebastien