Posts by Ruud van der Kroef

log in
1) Message boards : Number crunching : Is calculation of hours run correct? (Message 8871)
Posted 29 Mar 2022 by Ruud van der Kroef
Hello,
I wonder whether the calculation of hours run, as displayed in the last column on the account page, is correct.
I have one machine running 3 yoyo@home tasks (Cruncher ogr). The system runs 24 hours a day, so that would give a maximum of 96 hours.
However, right now it displays 144.25 hours. Thus my question.
Regards, Ruud
2) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1709)
Posted 24 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
Thank you for your advise.

We are talking about this WU on this host. The WU showed the same behaviour as the previous one, and is running for 20+ hours now.

I checked the files in ...\projects\wuprop.boinc-af.org\:
cache is updated every minute;
wu_v4_1379769294_106959_0_0 is not updated every minute, but has a time stamp of about 30 min. ago.

I also looked into the ...\slots\ directory:
checkpoint is updated every minute;
boinc_task_state.xml is updated almost every minute. Sometimes it is skipped for 1 or 2 minutes;
stderr.txt has a time stamp of earlier this morning. If I open the file, I see the messages ((4916): facteur correction: 0.500000) are updated every minute, and the last message has the current time stamp. When I close the file, it has the current time stamp. (I think this is one of those strange Windows behaviors).
All other files in ...\slots\ have a time stamp of earlier this morning, about an hour ago. (Same as the first message in the stderr.txt file.)

Hope this gives you some more information.
Thanks again,
Ruud
3) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1706)
Posted 23 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
Another update:
The last (now aborted) v4.08 WU seemed to run normal until reaching elapsed time of about 2.5 hours.
At that point remaining time had gone gracefully to zero and progress was at 100%.
However, up until the point where I aborted it (4h20m) it kept running.
4) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1705)
Posted 23 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
I was a little premature.
The v4.04 WUs were running fine, but the new v4.08 WUs show me the same problem, see here.

And I am running my systems 24/7, and they are on the network 24/7.
5) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1702)
Posted 22 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
The v4.04 WU ran without a problem. (2 of them have finished now)
At the start of the WU I observed some strange behavior: The remaining time decreased (from an unknown, but supposedly low value) slowly to about 30 sec.
But after the WU had run for about 10 min. the remaining time started to increase again.
In the end we can conclude, that I have no idea what the problem was, but it seems to have been solved.
As we say in Dutch: de techniek lost alles op. Which could be translated as: With technology you can solve anything. But it can also be translated as: Technology can solve anything (on its own).
Right now I see a v4.08 WU is running.

Ruud
6) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1701)
Posted 22 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
Hello again,

I am still having the same problem on this host, but now it is a v4.03 WU.
It is running for 11.5 hours now at 100%. All my other hosts, including the ones I mentioned previously, are running v4.04 WUs, and are doing fine.
I will abort this v4.03 WU, so the host will probably get a v4.04 WU, and see what happens.

Regards,
Ruud
7) Message boards : Number crunching : Problem with v4.xx WUs (Message 1685)
Posted 21 Sep 2013 by Ruud van der Kroef
Hello forum,

I have a problem with v4.xx WUs on this host.
On Sep 18 I noticed a v4.00 WU running with an elapsed time of more than 44 hours at 100% progress. I aborted it.
Yesterday morning I again found a v4.01 WU running more than 3 hours and at 100%. Again, I aborted it. The same happened yesterday night: this v4.01 WU. The new WU started was again a v4.01 WU.
This time a thought I would take a closer look at what is happening.
The WU started running, and after about 7.5 min it reached 100% and remaining time was zero. However, WU kept running. Right now elapsed time is about 11 hours.
I have another host with the same MB (ASUS A8V DeLuxe), same CPU (AMD Opteron 180) and same O/S (Windows 8), which does not have this problem.
Yet another host with the same HW, only running Windows XP also does not have this problem.
What is going on here?
8) Message boards : Number crunching : Long running work unit (Message 666)
Posted 14 Feb 2012 by Ruud van der Kroef
No, both activities are on based on preferences, but in practice all tasks are running all the time.
What did help (to solve this last particular problem) was to exit BOINC manager altogether and stop running applications. After I had started BOINC manager again (with all applications), the WU was immediately finished, and a new one started.

Ruud
9) Message boards : Number crunching : Long running work unit (Message 663)
Posted 14 Feb 2012 by Ruud van der Kroef
Got another one: http://wuprop.boinc-af.org/workunit.php?wuid=10565373.
Running for 8h 30m now, at 99.803%, and time remaining sits at 1:00min.
Maybe I should start to reboot this computer. See if that helps.

Regards,
Ruud
10) Message boards : Number crunching : Long running work unit (Message 662)
Posted 13 Feb 2012 by Ruud van der Kroef
Hi again,

The WU finished after 37,540 sec (about 10h 25m), but was marked as invalid, and not granted credits.
Why it was invalid, I don't know.

I found another WU for this same computer that had run for 27,614 sec (7h 40m), and was also marked invalid.

Regards,
Ruud
11) Message boards : Number crunching : Long running work unit (Message 661)
Posted 13 Feb 2012 by Ruud van der Kroef
Hallo forum,

I have this long running WU: http://wuprop.boinc-af.org/workunit.php?wuid=10539402.
I read somewhere that the normal run time for a WUProp WU is about 3 hrs.
This WU is now running for 9:15h, the remaining time is sitting at 1 min. already for some hours, and the progress indicator is at 99.818% and slowly increasing.
The deadline is on 18-02-2011, so I'm not really worried about missing this.
However, has someone seen this behavior before, and should I leave it running?

Thanks for any advise,
Ruud
12) Message boards : Number crunching : All 1.41 WU's marked as invalid (Message 353)
Posted 18 Dec 2010 by Ruud van der Kroef
Ah, of course. I also used to crunch FreeHAL, but now this project has been suspended, WUProp is the only project on these virtual machines.
Thanks for pointing me out.

Ruud
13) Message boards : Number crunching : All 1.41 WU's marked as invalid (Message 349)
Posted 16 Dec 2010 by Ruud van der Kroef
Dear all,

Today I noticed that all 1.41 WU's (Linux) are marked as invalid and get zero credit, whereas all 1.42 WU's (Windows) complete successfully and get normal credit.
I don't know when this started, but it looks like sometime after Dec. 07, that's when my BOINCstats dropped significantly.
Has anybody else seen this behaviour?

Groeten,
Ruud




Home | My Account | Message Boards | Results


Copyright © 2022 Sebastien